Bij ons kunt u terecht voor de echte BOERENSOEPKIP = mét ogen op uw soep! De soepkip verkopen wij in 1/4 delen: een half voorstuk of half achterstuk. Grote portie nodig: dan neemt u meerdere stukken.

Daarnaast uiteraard ook verse eieren. Voor de kip hebben wij bijgaande recepten voor u.


Boerenkippensoep met ogen

Boerenkippensoepheerlijk, makkelijk en supergezond tegen verkoudheid en griep!!

Ingrediënten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 boerensoepkip van 1,5 kilo.
  • 2 preien,
  • 2 uien,
  • winterpeen,
  • peper en zout,
  • 2 kippenbouillonblokjes,
  • vermicelli.

Naar behoefte eventueel: laurierblad, gedroogde tijm, basilicum, gehaktballetjes. Grote soeppan.

Breng in een grote soeppan ongeveer 4 liter water aan de kook met daarin de ui, 1 heel stuk prei en een stuk winterpeen, zout, peper.

Leg de bevroren soepkip ( niet het vet er af snijden!!) in de pan. Breng dit weer aan de kook. Laat minimaal drie uur trekken. Voeg het laatste uur nog de kippenbouillonblokjes en eventueel andere kruiden naar wens toe. Haal alles uit de bouillon.

Haal het kipvlees van de botten en doe dit in stukjes weer terug, breng de soep aan de kook, voeg de vermicelli, fijngesneden verse prei en winterpeen en eventueel de gehaktballetjes toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
Afmaken met fijngesneden peterselie.

Onze tip:
Te veel bouillon gemaakt? Vries de bouillon met kippenvlees in.
Kun je het later ontdooien, heel even koken met verse groente erin en smullen maar!!


Kippenragout maken van onze boerensoepkip

kippenragoutIngrediënten voor 6 personen:

  • 1 kilo soepkip,
  • 1 ui,
  • 2 kruidnagels,
  • 2 laurierblaadjes,
  • 50 gram boter,
  • 40 gram bloem,
  • beetje citroensap,
  • 2 eidooiers,
  • 125 ml slagroom of kookroom
  • 2 el peterselie en nootmuskaat

De bouillon maken:
Water in een grote pan aan de kook brengen en de bevroren soepkip erin leggen zodat deze net onderstaat. Voeg de in kwarten gesneden ui, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe en breng het geheel weer aan de kook. Draai het vuur hierna laag en laat het circa een 2 uur met de deksel op de pan gaar koken. Laat de kip in de bouillon afkoelen. Neem de kip uit de pan, verwijder indien nodig het vel, haal het vlees van de botten en snij het fijn. Zeef de bouillon en meet een halve liter af.

De ragout maken:
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Blijf roeren tot het mengsel als een bal van de bodem van de pan loslaat. Roer er scheut voor scheut de bouillon door tot het een dikke gebonden saus is. Breng de saus op smaak met het citroensap, nootmuskaat, zout en peper. Warm de stukjes kip op in de saus. Tussendoor voorzichtig omroeren! Roer de eidooiers los met de room en roer dit mengsel door de ragout. Bestrooi met peterselie.

Onze tip:
Smaakt heerlijk in ragoutbakjes maar ook lekker in een rijstrand. En voor feest- en verjaardagen: makkelijk een dag van te voren al klaarmaken. Voorzichtig met opwarmen: niet kapot roeren of laten aanbranden.